You are here:

Knjižara Karver

Sjutra treća noć programa „Filozofija u budoaru“

Knjižara Karver nastavlja sa video projekcijama u okviru programa „Filozofija u budoaru“. Nakon što ste na terasi naše knjižare imali priliku da gledate intervjue sa Tomom Piketijem i Alenom Badjeom, u utorak 31. oktobra u 19h na „repertoaru“ je Oliver Frljić.

Frljić je jedan od najistaknutijih hrvatskih pozorišnih reditelja. Završio je filozofiju i religijsku kulturu na Fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, a pozorišnu režiju i radiofoniju je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti.

Oliver-Frljic-foto-Jovica-Drobnjak-Novosti

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima se posebno ističu Sterijina nagrada za režiju predstave Kukavičluk, kao i Zlatni lovorov vijenac za režiju predstave Otac na službenom putu.

Regionalno je poznat njegov citat „Ne bavim se previše budućnošću. Više me zanima kako da vrijeme u kojem sada živimo barem malo učinim boljim. Govoriti ono što svi znaju, a o čemu svi šute nije loš početak“.

 Živi i radi u Zagrebu.

Kratko o programu

Pretenciozno nazvan Filozofija u budoaru program ima za cilj da na jednom mjestu omogući uvid u različite aspekte mišljenja, da otvorimo prostor za javno gledanje i slušanje načina na koji svijet promišljaju filozofi, ekonomisti, novinari, sociolozi, stvaraoci.

Boris Buden, Žarko Paić, Julija Kristeva, Alen Badju, Hana Arent, neki su od savremenika čije mišljenje i javnu djelatnost želimo da prezentiramo kroz intervjuje snimljene tokom proteklih godina i decenija.

Video projekcije su otvorene za publiku. Knjižara Karver je više od deceniju unazad mjesto koje njeguje vrhunske vrijednosti i pokušava da otkrije zatomljene stvari u društvenom i kulturnom životu, podstiče otvorene i dinamične forme prezentacije i dijaloga.

Dobro nam došli!

Za više informacija pozovite: 020 602 625