You are here:

Knjižara Karver

SPUTNIK LJUBAV


Pred nam je kratka, zagonetna priča o troje ljudi u potrazi za ljubavlju i njenom stalnom i definitivnom uzmicanju. Priča nas vodi u urbani Japan, od tokijskih džez barova pa sve do grčkih ostrva, ali ono što je čini vrijednom jesu pažljivo konstruisana intimna priča i blago kontrolisana strast likova, kao i melanholija koju stvara saznanje neprekidnog "kruženja", a bez konačnog i pravog susreta. Murakami posjeduje neprevaziđen dar da psihološke metafore pretvori u čudnovate pripovjesti, pa u osnovi ljubavni roman začinjen detektivskom pričom, čita se i kao duboko promišljanje o ljudskoj čežnji uopšte.

Haruki Murakami je jedan od najpoznatijih savremenih svjetskih pisaca. Njegovo dijelo nije “slika japanske istorije, tradicije i filozofije". On je  literarni glasnik jednog drugačijeg Japana, modernijeg i onog o kome čitaoci iz drugih podneblja najmanje znaju, pri čemu učestvuje  u kreiranju globalne kulture današnjice.

 

GEOPOETIKA, Beograd, 2011

211 str, meki povez

ISBN  978-86-6145-051-8

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory