You are here:

Knjižara Karver

ADAM U RAJU

 “Adam u raju” novi je roman modernog klasika svjetske književnosti Karlosa Fuentesa, jednog od najznačajnijih meksičkih i hispanoameričkih pisaca. Ovo je moćna priča o ljubavi i strasti, kriminalu i korupciji, mafiji i politici.

Veliki majstor, rođen 1928.godine, romansijer, pripovjedač, dramski pisac i esejista, je napisao politički triler, prvi takav roman u svom opusu. Na pozornici romana Adam u raju promiču slike Meksika i slike Evrope, tajkuni i političari, tajne službe i organizovani kriminal. Arhipelag je objavio jedno od prvih svjetskih izdanja ovog Fuentesovog romana.

Glavni junak romana Adam Gorospe, novopečeni bogataš, priča o svom društvenom usponu i o svjetu u kome se odjednom našao, kao i o sprezi velikog novca, ozbiljne mafije i visoke politike, pripremajući zaplet dostojan najuzbudljivijih krimi romana. Fuentes iznutra i sa ogromnom snagom prikazuje i nevidljive i brutalne mehanizme savremene moći. Pričajući o tome kako je, neočekivano i za samog sebe i za druge, postao bogat, ne prezajući ni od jednog sredstva, junak romana Adam u raju ispisuje veliku povjest savremenog svjeta.

Nad uzbudljivim događajima u ovom romanu, nesvakidašnjim zapletima i preokretima, kao i ukrštenim pričama o ljubavi i strasti, kriminalu i politici, u Fuentesovom romanu stoji pitanje koje se kao neki lajtmotiv provlači kroz čitav roman: Kako zaustaviti propast u koju ide čitava zemlja?

 

ARHIPELAG, Beograd, 2010

160 str, tvrdi povez

ISBN  978-86-86933-94-2

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory