You are here:

Knjižara Karver

MALVINA I DRUGE PRIČE

mirko_kovac_malvina_i_druge_price

 

Knjižara Karver Vam predstavlja svoje novo izdanje  knjigu Mirka Kovača, Malvina i druge priče. Urednik knjige je Božo Koprivica koji je uvrstio sljedeće priče Mirka Kovača u knjigu: Kratki životopis Akima Kukina , Voda se popela do grla, Rane Luke Meštrevića, Tripo Ðapić, teškaš, Dan i noć, Putovanje s Tinom, Trideset  treća godina života, Sjećanje na šarenu pticu, Pukotina, Otac i njegove riječi, Slike iz obiteljskog albuma, Životopis Malvine Trifković.

Odlomak iz knjige Malvina i druge priče:

Snijezi su nekada znali napadati i zatvoriti svaki izlaz. Mi smo se probijali kroz tunele, virili smo i gledali i sve nam je bilo nepoznato. Samo još ukućani i domaće životinje bijahu prisni, drugo sve sumorno i protivu nas. Sad te snijezi ne priječe, noge su čvršće, gaze lavića i ljuticu. Ima suputnika, svi se cjelivamo i žudimo za jasnoćom. Nitko ne može izmišljati, u nama su ostaci raspadnutog svijeta što ga ne poznamo; još nešto traje slično vremenu. Sad možemo sanjati Makarsku ili Vrgorac. Možemo snatriti o kući u kojoj ćemo se sastati, podvoreni od lijepih žena iz Imotske krajine. Još 1925. godine izjavio sam u Beogradu: slavni pjesnici i lijepe žene rađaju se uvijek u istom mjestu. Neka je studen uokolo, naša su stopala žeravice. Ući ćemo u Zdilarevu krčmu i iskapiti po vrč kujundžuše. Sad nam je svejedno jesmo li budni ili ne. Možda sanjamo, ali mi smo već nadomak cilja. Ako se i razdvojimo, svatko će nastaviti pješice i svojim putem. Nas more mami. Magarci, magarice, na kojima seljaci vuku vreće, maže. Koze što brste po šikarju. Čempresi na grobljima. Kadulja na škripu. Tamo hodim, tamo pješačim i hodočastim. Moru, mojem izvoru nadahnuća i ocu erotizma. A sad zbogom!

KNJIŽARA KARVER, Podgorica, 2012

Cijena: 14, 00 eura

287 str., meki povez

ISBN 978-9940-9215-8-3

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory