You are here:

Knjižara Karver

Perverzija

perveryija
Perverzija - Jurij Andruhovič

Izdavač: Clio

Cijena: 7,50 EUR

Godina izdanja: 2002.


''Perverzija je roman sa više lica. Kao što i dolikuje jednom postmodernističkom ostvarenju, knjiga nudi pravi koktel žanrova, glasova, citata. Priča o tajanstvenom nestanku jednog učesnika međunarodnog skupa u Veneciji, ukrajinskog pesnika Stanislava Perfeckog, prerasta kako okvire kriminalističkog romana, tako i okvire još nekih ništa manje popularnih žanrova, zadržavajući pri tome izvesne njihove čari. Ako traženje odgovora na pitanje šta se stvarno desilo u hotelu „Beli lav“ smatrate nedovoljno uzbudljivim, izaberite neku drugu mogućnost. Postmoderni čitalac, navikao na slobodu izbora, može mirne duše da pročita ovu knjigu kao ljubavni roman.

Jurij Andruhovič jedan je od najzapaženijih i najzanimljivijih ukrajinskih pisaca. Rođen je 1960. godine u Stanislavu, a živi i radi u Ivano-Frankivsku. Raspon ocena njegovog stvaralačkog opusa prilično je velik - od "postmodernog skandal-majstora" do "živog klasika". Osnivač je Udruženja ukrajinskih pisaca. U njegova najznačajnija dela ubrajaju se zbirke pesama Nebo i trgoviCentar gradaEgzotične ptice i biljke i romaniRekreacijaMoskovijadaPerverzija. ''

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory