You are here:

Knjižara Karver

Promocija publikacije Elvire Muzurović u knjižari Karver

promocija

 

U utorak, 6. oktobra u 20:30h,  u sali objekta Banja , knjižara Karver organizuje promociju publikacije i Gradske multietničke info kuće, arhitektice Elvire Muzurović.  Na promociji će govoriti,  osim autorke publikacije, Jasmina Salković - specijalista arhitekture (moderatorka promocije i saradnik na projektu), Mirsad Rastoder – novinar i publicista i Doc. dr Slavica Stamatović Vučković – profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

Gradska multietnička info kuća zamišljena je kao kreativna industrija koja djeluje na polju kulture, sve u korist manjinskih naroda, a koja ima važnu ulogu u lokalnom i regionalnom razvoju. Namijenjena je prvenstveno građanima, sa ciljem da formiraju što realniju sliku crnogorske kulture. Projekat je izrađen uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Autorka knjige  Elvira R. Muzurović zvanje inženjera arhitekture stekla je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2006. godine. Magistarski rad na temu: “Socijalno stanovanje mladih ljudi” sa idejnim rješenjem “Multi- funkcionalnog centra za mlade u Bijelom Polju, odbranila je 2008. godine uz mentorstvo profesorice Doc. dr. Ognjenke Finci. Učestvovala je na brojnim radionicama i kongresima arhitekture među kojima se značajno izdvajaju: Radionica arhitektonskog crtanja, Korčula 2005. godine; Radionica o očuvanju graditeljskog nasleđa, Sarajevo - Pariz 2007. godine; Radionica ”Arhitektura u tranziciji”, Sarajevo - Trabzon, 2007. God. Od septembra 2008. zapošljena je u arhitektonskom studiju “Arhing-inženjering” u Bijelom Polju i Podgorici, gdje aktivno učestvuje u projektovanju objekata koji danas zauzimaju značajno mjesto na crnogorskoj arhitektonskoj sceni, pa i šire. Kao dio tima, dobitnik je nekoliko nagrada na međunarodnim arhitektonsko -urbanističkim konkursima među kojima se izdvajaju: Konkurs za izradu idejnog rješenja sale Skupštine Opštine Bijelo Polje - prva nagrada; Arhitektonsko urbanistički konkurs sportsko rekreativne zone u Mojkovcu - prva nagrada. Učesnik je Prvog crnogorskog salona arhitekture, na Cetinju, 2014. godine. Bila je član crnogorskog tima na XII Bijenalu arhitekture u Veneciji, 2010. godine.

 

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

Novosti (News)

Knjižara Karver traži radnike

Knjizara kafe Karver traži odgovornu osobu za rad...

Popusti u Karveru

Da ovaj decembar lijepo počne, dajemo popust od 20...

Filozofija u budoaru, noć šesta

Nakon intervjua sa jednim od najeminentnijih američkih...

Filozofija u budoaru, noć peta

U srijedu od 19h ćete imati priliku da na terasi knjižare...

Filozofija u budoaru, noć četvrta

I u novembru nastavljamo sa video projekcijama u okviru...

Knjiga dana: Strategija plavog okeana

Knjiga dana! Danas preporučujemo: „Strategija...

Sjutra treća noć programa „Filozofija u budoaru“

Knjižara Karver nastavlja sa video projekcijama u...

Varja Đukić na Edinburškom festivalu

Varja Đukić, glumica, osnivač i direktorica knjižare...

Dan knjižare Karver, 12.4.2017. u 21h

U srijedu 12. aprila od 21:00h, knjižara Karver...

Srijeda 22.02. 2017. U 19 h 22.02 Danilo Kiš

  U srijedu 22.februara 2017. godine u 19h Knjižara...

module by Inspiration
prostory