You are here:

Knjižara Karver

Izložba Dnevnik čitanja u 18h i početak ciklusa projekcija filmova u knjižari Karver od 19h

11

U petak, 11. novembra u 18 h u prostorijama knjižare “Karver” biće ponovo izloženi radovi učenika Gimnazije Petar I Petrović Njegoš iz Danilovgrada. Izložba “Dnevnik čitanja“ je nastala kao rezultat rada profesora Miroslava Minića sa učenicama i učenicima prvog I terćeg razreda I njegove potrage za odgovarajućim pedagoškim pristupom. U želji da podstakne učenice i učenike da I vizuelno izraze svoj doživljaj književnog djela, profesor ih je ponukao na izradu kolaža od crteža, fotografija i isječaka iz novina. Izložba predstavlja svojevrsni dokument o načinu na koji su učenice i učenici vizualizovali svoje doživljaje na koje su ih podstakla književna djela. Radovi su u maju predstavljeni podgoričkoj publici u prostorijama Fondacije Petrović Njegoš u Dvorcu Petrovića.
U 19 h na terasi kafea – knjižare Karver “pokrećemo” program pod nazivom Moj život sa/na filmu, projekcijom filma “Čarlijev svijet” (The Perks of Being a Wallflower). Film je snimljen prema bestseleru Stephena Chboskog, a sam pisac je scenarista i režiser filma. Sa Loganom Lermanom, Emmom Watson i Ezrom Miller u glavnim ulogama, “Čarlijev svijet” je priča o ljubavi, gubitku, strahu i nadi, o nezaboravnim prijateljima.
Programom Moj život sa/na filmu, knjižara Karver otvara niz tema koje okupiraju različite generacije, grupe, svakoga poanosob. Namjera nam je da nakon projekcije filmova pokrenemo razgovore na teme koje nisu dovoljno otvorene u gradu I društvu. Nadamo se interesu da promovišemo razvoj filmske kulture I kritičkog razmišljanja, podsjetimo na značaj razvoja kreativnosti I individualnih kvaliteta. 
Ovog petka o filmu “Čarlijev svijet” o filmu, mladim ljudima, današnjem obrazovanju, adolescenciji…Sa prisutnima razgovaraće profesori književnosti Miroslav Minić i Svetlana Jovetić Koprivica.
Dobrodošli! www.karver.org

22

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

Novosti (News)

Knjižara Karver traži radnike

Knjizara kafe Karver traži odgovornu osobu za rad...

Popusti u Karveru

Da ovaj decembar lijepo počne, dajemo popust od 20...

Filozofija u budoaru, noć šesta

Nakon intervjua sa jednim od najeminentnijih američkih...

Filozofija u budoaru, noć peta

U srijedu od 19h ćete imati priliku da na terasi knjižare...

Filozofija u budoaru, noć četvrta

I u novembru nastavljamo sa video projekcijama u okviru...

Knjiga dana: Strategija plavog okeana

Knjiga dana! Danas preporučujemo: „Strategija...

Sjutra treća noć programa „Filozofija u budoaru“

Knjižara Karver nastavlja sa video projekcijama u...

Varja Đukić na Edinburškom festivalu

Varja Đukić, glumica, osnivač i direktorica knjižare...

Dan knjižare Karver, 12.4.2017. u 21h

U srijedu 12. aprila od 21:00h, knjižara Karver...

Srijeda 22.02. 2017. U 19 h 22.02 Danilo Kiš

  U srijedu 22.februara 2017. godine u 19h Knjižara...

module by Inspiration
prostory