You are here:

Knjižara Karver

IVAN LOVRENOVIĆ Ex tenebris : zapisi, razgovori

ivan lovrenovic

IVAN LOVRENOVIĆ, Ex tenebris : zapisi, razgovori

 

U ovoj knjizi izabrani su neki od tekstova i esejističkih zapisa koje je autor objavljivao u razdoblju između 1990. i 1996. godine, a ovdje su preneseni iz knjiga "Ex tenebris : sarajevski dnevnik" (Zagreb, 1994) i "Bosna, kraj stoljeća" (Zagreb, 1996). Njima su pridodani i neki intervjui objavljeni u razdoblju od 1990. do 2004. u raznim novinama i časopisima. Cijeli svezak nosi naslov "Ex tenebris" s istim onim razlozima čije je porijeklo objašnjeno u Napomeni prije čitanja u prvome izdanju te knjige 1994. godine: „Ovi su tekstovi nastajali različitim povodima, a raznorodni su i u formalnome pogledu, no po osnovnoj motivaciji i intonaciji- extenebris(po parafrazi Ivana Evanđelista, iz tmina) spadaju na isto mjesto, i ne odvajaju se ods voje jedine teme: stradanja Sarajeva, Bosne i njezinih ljudi.“ 

Tekstovi su složeni kronološkim redom. U knjizi "Bosna, kraj stoljeća" stajala je autorova napomena, da se knjiga ponaša kao kronika, pa su zato podaci o vremenu nastanka odnosno objavljivanja tekstova važan dio njezine strukture. To se jednako odnosi i na cijeli ovaj svezak.

 

 

Izdavač:Durieux

Broj strana: 357

Cijena: 20 eur

 

Dobrodošli!

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory