You are here:

Knjižara Karver

Diptih rastrojstva

„Diptih rastrojstva“ – Mladen Lompar

„Opus Mladena Lompara sačinjavaju raznovrsni poetički iskazi, kao djelovi jedne sasvim lične, a opet nacionalne, pa opet univerzalne, poetske kosmologije.

Navikao nas je Lompar da uvijek piše drugačije knjige, da tvori svjetovekojima obilazimo prostore naših sjećanja, da od proze stvara poeziju i obrnuto, od istorijskih pasaža lirsku fantastiku, od magijskih sadržaja jednu bolnu stvarnost koju gotovo možemo da dotaknemo.

Određeni stihovi iz ovog djela snažno korespondiraju sa nekim njegovim ranijim knjigama. Tako knjige imaju među sobom snažnu komunikaciju, isto kao što autor u raznim rukopisima zalazi s one strane „sebe nekadašnjeg“.

Ako bi jedna rečenica mogla sažeti objašnjenje neobičnog iskustva novog Lomparovog pjevanja, ona bi se odnosila na to da je pjesnik sve vrijeme tražio onu noć „koja bi bila namijenjena sjećanju“. Nema sumnje da je Lompar pronašao i podario nam je.“

Pavle Goranović

Izdavač: OKF doo – Cetinje

Broj strana: 157

Cijena: 6 eura

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory