You are here:

Knjižara Karver

14 intervjua

CIJENA: 6,00 euraIntervjuisani Bukovski nije Bukovski koji daje intervju, nastojeći da udovolji nekoj pretpostavljenoj javnoj slici sebe samog; naprotiv, on je na mnogim mjestima, naročito u poznijim intervjuima, nekad s radošću a nekad i s bijesom dekonstruiše. Jednostavnost izraza kojoj je Bukovski težio u književnosti isključuje potrebu da u njegovim izjavama tražimo smjernice za njeno tumačenje. Ono što je želio da kaže Bukovski nije zaogrtao u metafore, već je to realistično, jasno i iskreno ispostavljao čitaocima. Činjenica, da mu je najveći dio opusa autobiografskog karaktera čini izlišnim da podatke o njemu saznajemo iz intervjua.
Knjiga 14 intervjua nikako ne treba da bude početna stanica u upoznavanju Čarlsa Bukovskog. Ova kolekcija intervjua bi možda mogla da posluži kao prigodan sažetak Čarlsovog života i opusa. Njegovim najzagriženijim fanovima će, vjerovatno, prijati još jedna nostalgična vožnja s matorim pokvarenjakom.


LOM, Beograd, 2008
165 str, meki povez
ISBN 978-86-7958-010-8
Naručite on-line

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory