You are here:

Knjižara Karver

Sve crvenkape su iste

altU ovom romanu Vidojković menja se i sazreva tačno onoliko koliko i treba.Nekadašnji panker-žutokljunac Boban Šestić sada je uspješan pisac, omiljen koliko i omražen, i dalje u borbi sa svojim starim demonima i porocima, a sve u okruženju ' tranzicionog' Beograda, razapetog između teške snobovštine i puste sirotinje. A sex, drugs & rock'n' roll ? Naravno, svega u izobilju, ali i još nečega: Vidojkovićev 'autsajderski' nesmiljeni prikaz naše medijske i književne palanke upravo je ona vruća pedagoška šamarčina kakvu ona i zaslužuje. Demonstrirajući sve već poznate kvalitete , Vidojković novim romanom pridodaje tom spisku i ( auto) ironijsku pronicljivost nedostižnu mnogim našim nadobudnim samozvancima i 'javnim higijeničarima ' bez lika, a kamoli djela.
Pisac Boban Šestić, glavni junak ovog romana, u mnogo čemu autorov alter-ego, pripovjeda svoje gubitničko, beznadno iskustvo življenja u izobličenom gradu, među izobličenim ljudima, u izobličenoj zemlji, ne sluteći da će njegova priča u jednom trenutku dobiti oblik nehotičnog testamenta i pretvoriti se u preuranjeni rezimr pređenog i naglo okončanog puta.
 
 
SAMIZDAT B92, Beograd, 2008
372 str, meki povez
ISBN 978-86-7963-279-1
Naručite on-line

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory