You are here:

Knjižara Karver

Otac moje kćeri

Roman "Otac moje kćeri" je porodična priča našeg doba viđena iz ugla jednog od najduhovitijih savremenih pisaca.

„Na čudjenje kojim su prijatelji pratili moju upornost da izmijenim u hiljadu primjeraka štampan i brzo rasprodan roman odgovarao sam, u ove dvije godine koliko je remont trajao, razlogom da je prva verzija izašla prerano, kao posljedica bolesti naše siromašne književne sredine, u kojoj se rukopisi pretjerano hvale a premalo popravljaju.

U prvoj verziji "Oca. . ." likovi su bili slabi i neuvjerljivi, kraj nedovoljno motivisan, zanimljiva porodična istorija neshvatljivo zanemarena, priroda odnosa glavnog junaka sa Evom i Vandom data tek površno, njegova profesija pogrešno odabrana, neke veze među motivima iz različitih vremena brzopleto preskočene. . .", kaže autor.

 

U romanu "Otac moje kćeri" više nema rata, ali je rat i dalje prisutan u ljudima koji nastoje da obnove porodični život. Ovo je priča o porodici koja je ostala na okupu tokom rata u Sarajevu, ali nije uspjela da preživi prazninu mira.

 

OMNIBUS, Sarajevo, 2003
184 str, meki povez
ISBN   9958-777-07-X
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory