You are here:

Knjižara Karver

Putnikov dar

Četrdesetšestogodišnji Dejvid Ponder se osjeća kao potpuno promašen čovjek. Do juče ambiciozni izvršni direktor jedne od najpoznatijih američkih kompanija, sada radi posao sa pola radnog vremena, sa najnižom platom. Radeći kao kućna pomoćnica njegova žena zarađuje više nego on, dok Dejvid vozi polovan auto sa loše spojenim blatobranom i grijačem koji ne radi.

Zatim ga pogađa još teža nesreća: njegova ćerka je bolesna, a on ne može da joj obezbijedi ljekarsku pomoć koja joj je neophodna. Kada mu auto prokliza na zaleđenom putu, Dejvid se pita da li zaista želi da preživi udes.

Ali Dejvida očekuje neobično iskustvo. On putuje kroz vrijeme, susrijeće najveće svjetske državnike i heroje u ključnim momentima njihovih života. Od svjetske pozornice Drugog svjetskog rata do prijestola kralja drevnog Srednjeg istoka, od bojnog polja američkog građanskog rata do vrata raja, Dejvid upoznaje neke od najmudrijih ljudi koji su ikada živjeli. Abraham Linkoln, kralj Solomon, Ana Frank, Hari Truman i mnogi drugi uče ga nezaboravnim životnim lekcijama. Do kraja svog čudesnog putovanja primiće sedam tajni, sedam ključeva uspjeha - i drugu šansu da stvori život vrijedan življenja, bez obzira na otpore i prepreke sa kojima se suočava.

Putnikov dar nudi savremenu parabolu o čovjekovom izboru - i stavovima koji čine razliku između uspjeha i promašaja.

 

 

MONO&MANJANA, Beograd, 2005
207 str, meki povez
ISBN 86-84413-97-0
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory