You are here:

Knjižara Karver

Cesta

 

Nakon neimenovane kataklizme, slijedeći opustjele autoceste, otac i sin putuju Amerikom. Međutim, svijeta kakvog poznajemo više nema - klima se promijenila, životinje nestale, sve je prekriveno debelim slojem pepela, a zemljom vladaju kanibalizam i nasilni kultovi. Između njih i očaja koji ih okružuje samo su jedan revolver s tri metka i puno ljubavi, a put koji se nalazi pred ocem i desetogodišnjakom  ubrzo će na probu staviti i jedno i drugo.
McCarthyjeva "Cesta" pravi je književni dragulj. Knjiga koja je u pohvalama ujedinila čitaoce i  književne kritičare širom svijeta okrutna je, uzbudljiva i mračna odiseja, agonija bijega i skrivanja, no ponajprije: priča o iskušenju i snazi roditeljske ljubavi, o želji da se usred tame i beznađa očuva iskra čovječnosti. Elementarna, mračna i eliptična, McCarthyjeva rečenica ima snagu poezije. U ovaj roman je utkana jedna je od najmoćnijih vizija svijeta od kakvog nas dijeli možda tek slučaj.

McCarthyjeva "Cesta" dobila je Pulitzerovu nagradu 2007. godine, a pisac je dobitnik PEN-ove nagrade "Saul Bellow" za životno djelo.

 

 

 

PROFIL, Zagreb, 2009
202 str, meki povez
ISBN   978-953-12-1043-0

 

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory