You are here:

Knjižara Karver

Stari je opet pijan

"Stari je opet pijan" peti je roman Dušana Čatera, jednoga od najzanimljivijih savremenih slovenačkih prozaika. U središtu romana je pisac koji se zove jednako kao i autor, a nosi i njegov nadimak Stari. Stari i njegovi kompanjoni žive nemarnim životom balansirajući između hedonizma i smrti. Stari je uvučen u splet čudnovatih životnih okolnosti, a popis njegovih ludorija je jedinstven i gotovo neopisiv. Dušan Čater prihvatio se ozbiljne teme življenja na rubu i preko ruba zakona, u okolnostima u kojima niko, a najmanje jedan pisac, nije i ne može biti sasvim čist i nevin.
Čaterova ozbiljna tema ispričana je s mnogo ironije i humora, a "Stari je opet pijan" izuzetno je originalan, tipično čaterovski, višeslojan, duhovit, herojski, ispovijedan, i divlji roman, no jednako tako i prepun ljubavi.

 

LOM, Beograd, 2007

235 str., meki povez

ISBN 978-86-7958-002-3

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory