You are here:

Knjižara Karver

Tajna zla i kamen temeljac dobra

U našem svakodnevnom življenju, mi se neprestano suočavamo s a fenomenom zla u njegovim mnogobrojnim manifestacijama. Ali, kako da se nosimo sa tom naizgled vječnom zaprekom? U prvom od ova tri teksta, Sergej Prokofjev predlaže da započnemo sa razvijanjem znanja o snagama zla, da bismo učili kako one rade u čovječanskoj evoluciji. Takvo znanje, po sebi samom, jeste početak procesa nadvladavanja zla.

Da bi članovi Antropozofskog društva mogli dalje napredovati na tom putu, Rudolf Steiner im je dao duhovni "Kamen temeljac dobra". Ovaj Kamen temeljac - koji se sastoji od svijetla, imaginativnog obličja, te supstance ljubavi - može u našim srcima i dušama živjeti kao čvrsta osnova za ezoterni rad, te kreativni doprinos nadvladavanju zla. Naposljetku, može nas voditi do svjesnog doživljaja Hrista u eterskoj Zemljinoj oblasti.

U drugom i trećem tekstu, Prokofjev dalje istražuje teme koje su u vezi sa eterskom pojavom Hristovom, te njezinom povezanošću sa Kamenom temeljcem dobra.

 

Buybook, Sarajevo, 2004.
173 str, meki povez
ISBN 9958-630-48-6
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory