You are here:

Knjižara Karver

Zamislio sam bekstvo

Ruski pisac Jurij Mihailovič Poljakov, laureat je književne nagrade „Stefan Mitrov Ljubiša". Našoj čitalačkoj publici poznata su dva njegova romana u izdanju „Zepter book world": „Jare u mleku" i „Zamislio sam bekstvo". U ovim romanima, Poljakov kritički piše o događajima i fenomenima bliskim i za naše prilike, te s lakoćom uspostavlja most između visoke literature i savremenog života. Dva romana naišla su na lijep prijem kod naše čitalačke publike, prije svega zato što je ovom savremenom ruskom piscu uspjelo da u njima prikaže sudar sovjetske i postsovjetske Rusije, slom epohe i kulturne potrese, što sve čini njegove knjige aktuelnim i za naše prilike.

Jurij Poljakov je izgradio jednu novu vrstu metafore koja se nastavlja na dela Gogolja i Bulgakova. U kritičkoj tradiciji koja obiljeležava i opus samog Stjepana Mitrova Ljubiše, miešajući običan govor i visok književni stil, Poljakov je zaslužni dobitnik nagrade koja nosi ime našeg velikog pisca.

Poljakov je do sada objavio desetak knjiga, niz drama i da urednik je čuvene „Literaturnaje gazete".

 

 

Zepter Book World, Beograd, 2003. god.

492 str., meki povez

ISBN 86-7494-070-6

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory