You are here:

Knjižara Karver

Bračna kuhinja

Bračna kuhinja plod je jedinstvenog slučaja bračnog slaganja (i) u kuhinji. Nakon dvadeset i nešto godina zajedničkog života jedan je par odlučio svoje kuhinjsko iskustvo povjeriti drugima, u obliku "amaterske kuvarice" - priručnika za supružnike koji vole kuvati. Njihovo je načelo: Kuvarice valja čitati, ali kuvarice valja i ljubiti. Zato se ova knjiga može koristiti dvostruko: kao zbirka 240 recepata (koliko ih jedan gurmanski duet provjeri u dvije decenije zajednice) i kao svojevrsna kulinarska feljtonistika. Čita se, dakle, dva puta, a koristi se čitav život. Dugogodišnji je "šef" ove bračne kuhinje Ona, Slavica Mandić, apsolvent medicine, a "mali od kužine" je On, Igor Mandić, njegova malenkost, pisac, polemičar, mass-media personality i jedan od prvih teoretičara gurmanstva u Hrvatskoj.

Bračna kuhnja pokriva današnju hrvatsku gastronomsku scenu u rasponu od banalne do bizarne, od siromašne do elitne, od seljačke do građanske, od nacionalne do međunarodne kuhinje, od mediteranskog kulinarskog kruga do alpskog i panonskoga. Ova knjiga namijenjena je svima koji vole kuvati u braku i onima koji se spremaju osnovati bračnu zajednicu - čita se kao dobra literatura, a trajno se upotrebljava kao izvrstan priručnik.

 

Profil, Zagreb, 2006.
232 str, tvrdi povez
ISBN 953-12-0340-7
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory