You are here:

Knjižara Karver

Korporativne finansije : teorija i praksa

Korporativne finansije obuhvataju sve odluke koje preduzeće donosi, a koje imaju finansijske implikacije. Zbog toga, postoji aspekt korporativnih finansija u vezi sa gotovo svakom radnjom koje preduzeće preduzima, bez obzira na to koji funkcionalni dio preduzeća preduzima takvu odluku.

Postoji veliki broj knjiga napisanih o korporativnim finansijama. Takozvane knjige „o osnovama“ fokusiraju se, u stvari, na rešavanje problema i zadataka. One izbjegavaju postavljanje provokativnih pitanja, daju odgovore na komplikovana pitanja, te pružaju čitaocu osjećaj da može da kontroliše problem. Knjige „iz prakse“ fokusiraju se na sredstva i tehnike korporativnih finansija, a malo pažnje obraćaju na teoriju na kojoj se finansije oslanjaju.

Glavna vrijednost ove knjige je njen fokus na primjenu kompleksne teorije kod stvarnih kompanija, uz minimiziranje kompromisa koji se neizbježno moraju praviti u tom procesu.

Temelj ove knjige nalazi se u sali za predavanja, a njen rezultat oblikovan je na osnovu reakcija i odgovora studenata kod primjera koje je autor koristio na svojim predavanjima.

 

 

MODUS-centar za statistička istraživanja i prognoze, Podgorica, 2007

976 str, tvrdi povez

ISBN   978-9940-9095-0-5

 

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory