You are here:

Knjižara Karver

Sestrinske procedure


Danas, u vrijeme brzog nepretka tehnologije i rasta proaktivnih pacijenata, neophodno je imati materijal koji pruža najvažnije informacije za pomoć u praksi i za pomoć pri odgovaranju na pitanja pacijenta. Studentima setrinstva i početnicima, kao i iskusnim stručnjacima, ova knjiga će biti od velike koristi kao praktični vodič kroz veliki broj zahtjeva njege pacijenta. 
Sestrinske procedure, četvrto izdanje, pruža izuzetnu kombinaciju teorijskih i praktičnih informacija. Više od 300 procedura, od osnovnih do veoma složenih – sve od namještanja kreveta do primjene ljekova za hemioterapiju. Nova poglavlja uključuju: utvrđivanje hirurških stanja, poremećaje gutanja i mjere za prevenciju aspiracije, perikardiocentezu, monitoring ST-segmenta, femoralnu kompresiju, ležeće stavove, bispektralni indeks monitoring, monitoring saturacije kiseonikom u jugularnoj veni i ultrasonografiju krvnih sudova. Takođe, u ovom izdanju je novo i poglavlje namijenjeno psihijatrijskoj njezi, u kojem se opisuje 11 procedura psihijatrijske njege, sa fokusom na posebne potrebe njege psihijatrijskih pacijenata.

 

DATA STATUS, Beograd, 2010

834 str, meki povez

ISBN   978-86-7478-032-9

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory