You are here:

Knjižara Karver

ANTOLOGIJA NEMAČKOG ESEJA

“Antologija nemačkog eseja“ izašla je u edicji Službenog glasnika nazvanoj Biblioteka A. Naziv edicije podrazumijeva simboliku čovjekove pismenosti i izražavanja. U grčkom, hebrejskom i latinskom, u slovenskim, romanskim i germanskim jezicima A je prvo slovo azbuke/abecede. Zato je A i simbol Knjige. U knjigama Biblioteke A sabrano je iskustvo civilizacija.

U ovoj antologiji sabrani su eseji njemačkih autora o Vagneru i Helderlinu, ali i o Vergiliju, Servantesu, Čehovu ili Žorž Sandovoj. Dati su, takođe i eseji pojedinih njemačkih autora o " „vječnim temama". Ima u tom izboru, pored Hofmanstala, T. Mana, H. Mana, Brehta, Adorna, G. Bena, H. Broha, E. Bloha, Benjamina, Muzila, Jingera, H. Arent, Hajdegera i Habermasa, i manje poznatih autora.

 

JP Službeni glasnik, Beograd, 2010

419 str, meki povez

ISBN  978-86-519-0067-2

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory