You are here:

Knjižara Karver

Gabriel García Márquez - život

"Gabriel García Márquez: život" hrvatski je prijevod u čitavom svijetu dugo iščekivane i prve autorizirane biografije nobelovca Gabrijela Garsie Markesa, koji svakodnevno puni novinske stupce širom svijeta i izvan kulturnih rubrika, jer su njegove knjige a i on sam prerasli u simbol.

Gerald Martin je Markesov 'službeni' biograf i njih su se dvojica, u razdoblju od petnaestak godina, redovno susretali, a Martin je svih tih godina Markesa intervjuisao i polako sastavljao njegovu biografiju. Takođe je za potrebe knjige intervjuisao više od tri stotine osoba, uključujući Fidela Kastra, Felipea Gonzaleza, nekoliko kolumbijskih predsjednika, pisce poput Karlosa Fuentesa, Marija Vargasa Ljose i Alvara Mutisa, Markesovu ženu i sinove, njegovu majku, braću i sestre, njegovog književnog agenta i prevodioce i većinu njegovih najbližih prijatelja i profesionalnih saradnika (kao i neke Markesove suparnike).

Ovo izdanje stiže do našeg čitatelja paralelno sa španskim, njemačkim, ruskim…

 

SANDORF, Zagreb, 2009

654 str, meki povez

ISBN  978-953-7715-00-7

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory