You are here:

Knjižara Karver

LJUBAVNE PRIČE

Očigledno je da je ljubav opsesivno osjećanje koje je presudno uticalo na čitavo dijelo kultnog pisca mnogih generacija, nobelovca i autora velikih romana svjetske književnosti: Igra đinđuvama, Sidarta i Stepski vuk...U ovoj knjizi, antologijskom i najobimnijem izboru ljubavnih priča Hermana Hesea, otkrivamo sasvim novo lice pisca koji je otvorio mnoge tamne lagume ljudske duše, ali i otkrio nova obasjanja. Ove priče su upravo posledica takvog putovanja, do ljubavi i nazad, putovanja koje vodi kroz samo središte duše. I kako sam Hese piše :

” Svi odgovori svode se na isto : život ima smisao jedino kroz ljubav. To znači : što više volimo i što smo više sposobni za predavanje time je smisaoniji naš život. S vjerovanjem u to  « što Sidarta naziva ljubav » može se živjeti.”

 

DERETA, Beograd, 2009
469 str, tvrdi povez
ISBN   978-86-7346-700-9
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory