You are here:

Knjižara Karver

U ŠTO SE ZALJUBLJUJEMO

Svojom drugom knjigom Roman Simić vraća se na poznate geografske širine da bi u konkretnom i prepoznatljivom prostoru ispisao ono što inače izvrsno radi: malu pripovjednu hroniku međuljudskih odnosa. Majstor dijaloga i atmosfere, a najviše precizni analitičar neizgovorenog, pisac koji ne bježi ni od jake emocije. Roman Simić nam u pričama iz ove knjige na zanimljiv način pokazuje što se sve krije u prećutanom. Jedanaest Simićevih priča međusobno se jako razlikuju, tako da čitalac na kraju ima utisak kako je pročitao početke jedanaest različitih knjiga, a povezuje ih Simićev autorski rukopis.

Nesvakidašnje uzbudljive priče o ljubavi, o odrastanju i porodičnom životu, o gradskoj svakodnevici i o iznenadnim događajima koji junacima ovih priča mijenjaju sliku njihovog života.

Priče o ljubavi bez koje nije moguće, a sa kojom nije lako. U isto vrijeme, ove priče, ispunjene i slikama ljubavne žudnje i scenama patnje zbog ljubavi i neispunjenosti, pripovjedaju i o tome kako ljubav počinje i kada se završava. Priče upečatljivog stila sa jakom psihološkom osnovom. U ovim pričama ljubavi i tajanstva, žudnje i traganja za mogućim mirom uvijek se otkriva napetost koja im daje posebnu snagu i dramaturgiju.

Za knjigu U što se zaljubljujemo, Roman Simić je dobio nagradu Jutarnjeg lista za najbolju proznu knjigu godine u Hrvatskoj.

 

PROFIL, Zagreb, 2005

175 str, tvrdi povez

ISBN   953-12-0051-3

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory