You are here:

Knjižara Karver

ZAMAK LESLI

Knjiga Džejn Ostin, jedne od najčitanijih pisaca na svijetu, "Zamak Lesli", nije ni klasični roman, ni korespondencija, ni dokument. Epistolarno dijelo u kojem se iznose najskrovitije tajne. Nikad nismo sigurni da li je prepiska u ovoj knjizi stvarna ili izmišljena, ali ko će za to i da mari dok nam nemilosrdni komički genije autorke u karakterima dijela dočarava neobičan vidokrug ljubavi i prijateljstva. Dvjesta godina bestseler!

Žanrovski neodređeno dijelo – u neku ruku nezavršeni epistolarni roman ili dio "Juvenilije" Džejn Ostin, stvarane kroz razne žanrovske oblike, a čije je dijelove sama spisateljica u mladim godinama čitala pred publikom koju su sačinjavali njena porodica i prijatelji- jeste kompozicija od deset pisama koja se većim dijelom odvija između Margaret Lesli i Šarlot Laterel, a u koju se poslije petog pisma uključuje lejdi Lesli, Elojza Laterel i Ema Marlou. S obzirom na to da ga je Ostin pisala kao šesnaestgodišnja djevojka u "genetičkom" smislu ovaj rukopis se može shvatiti i kao viježba u različitim diskursima, posmatranju i proučavanju karaktera, sceničnim opisima, humoru i ironiji.

 

SLUŽBENI GLASNIK, Beograd, 2008

63 str, meki povez

ISBN   978-86-7549-800-1

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory