You are here:

Knjižara Karver

Krug se zatvara

Najveći skandinavski pisac, Knut Hamsun (1859-1952), proslavljen romanima Pan i Plodovi zemlje, dobitnik Nobelove nagrade, krunisao je ovom knjigom svoj obimni stvaralački opus. Među prvima je osjetio promjenu ka modernosti i svoje osjećanje otuđenosti i usamljenosti spojio sa veličanjem izgubljenog raja prošlosti, netaknutom prirodom i jednostavnim, prozirnim odnosima moći. Glavni junak, Abel Brodersen je pravi junak našeg doba, izuzetno savremen lik, čovjek koji je izgubio svoje korijene u lutanju između rodne Norveške i Amerike i nije više ni tamo ni ovdje. Istovremeno je čovjek za sva vremena, a jedino što ga uvijek vuče nazad je neostvarena ljubav iz prve mladosti. Sam roman ima vrlo razuđenu fabulu, gde je opisan čitav jedan život, praćen sudbinama desetak ljudi s kojima je Abel povezan. 

…Sasvim tačno, ne držim se šablona. Zadovoljan sam jednim obrokom na dan, a posle toga se gostim sunčevim sjajem. Zašto bismo uopšte morali da postanemo nešto? To postaju svi drugi, ali nisu zbog toga srećni...

L.O.M., Beograd, 2011

306 str, meki povez

ISBN  978-86-83499-71-7

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory