You are here:

Knjižara Karver

ZEMLJOPIŠČEVA BIBLIOTEKA


„Zemljopiščeva biblioteka“ je stvorena za čitaoce sladokusce, magnetična i oštroumno napisana, odlično zamišljena, snažno ispripovJedana i svojeglava.

Kada je u dvanaestom vijeku sicilijanski lopov ukrao vreću s umjetničkim predmetima iz biblioteke dvorskog zemljopisca, alati i amajlije “preobražaja” raspršili su se po čitavom svijetu. Devet vijekova kasnije, u dremljivom gradu u Novoj Engleskoj, Pol Tom, mladi novinar koji istražuje tajanstvenu smrt lokalnog profesora, otkriva da ih neko ponovo prikuplja.

Idući tamo-amo između vijekova i kontinenata, autor prepliće današnju Polovu istragu i priče o ličnostima iz prošlosti u čijim su rukama jednom bili ti izuzetni predmeti. Đenovski trgovac, sovjetski inženjer, britanski antikvar i postariji kineski otac – svi oni otkrili su da ovi predmeti neprocjenjive vrjednosti privlače izuzetno odlučne sakupljače.

Prateći priču kakva se nalazi jednom u životu, Pol se zaljubljuje u jedinu osobu koja je poznavala pokojnog profesora; prateći niz tragova do samog srca međunarodnog krijumčarskog udruženja, postepeno shvata da profesor nije bio ono za šta se predstavljao, i to otkriće izaziva strašne posledice.

Džon Fasman rođen je u Čikagu, a odrastao u Vašingtonu. Školovao se na univerzitetima Braun i Oksford, radio je kao novinar u Vašingtonu, Njujorku, Oksfordu i Moskvi. Njegovi članci pojavljivali su se u listovima Ekonomist, Tajms literari saplement, Slejt, Ligal afers, Moskov tajms i Vašington post. Sada je pisac i urednik veb izdanja Ekonomista. Živi u Londonu.

LAGUNA, Beograd, 2006

385 str, meki povez

ISBN   86-7436-576-0

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory