You are here:

Knjižara Karver

Unterstadt

Roman „Unterstadt“ pripovijeda priču građanske porodice njemačkih korijena u Osijeku od početka do kraja dvadesetog vijeka kroz sudbine četiri generacije žena – prabake, bake, majke i kćerke – gdje se ispreplijeću njihove propale iluzije, podizanje djece i istorijski događaji koji ih nemilice šibaju. Ivana Šojat-Kuči stvara svijet prepun detalja i nijansi, njeni glavni i sporedni likovi živopisni su, prepuni mana i vrlina, složeni i višedimenzionalni kakav je i sam život. Kroz likove žena u porodici i sukob generacija prikazuje svijet u kojem se često zahvaljujući bizarnim igrama sudbine i krivo odabranim kartama događaju najgore ili najbolje moguće stvari. Osnovna tema koja se provlači kroz sve generacije i sve likove skrivanje je od prošlosti, od događaja, njihovo prešućivanje koje neminovno dovodi do trauma i nerazumijevanja.

Unterstadt je roman o porodici i gradu pisan u maniru najboljih i najvećih modernističkih romana. Kroz istoriju jedne porodice govori o dvadesetom vijeku u višeetničkom gradu, diktaturama, pogrešnom izboru strana, o sudbini kojoj se teško oduprijeti.

FRAKTURA, Zaprešić,2009

399 str, tvrdi povez

ISBN   978-953-266-116-3

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory