You are here:

Knjižara Karver

NovostiSrijeda 22.02. 2017. U 19 h 22.02 Danilo Kiš

logo

 

U srijedu 22.februara 2017. godine u 19h Knjižara Karver organizuje program 22.2. Danilo Kiš povodom 82. godine od rođenja Danila Kiša.

Unazad deset godina program koji organizujemo na dan rođenja Danila Kiša, ostvario je posebnu vrstu pažnje javnosti i publike u Crnoj Gori. Vanserijsko dijelo i intelektualni angažman Danila Kiša  donosili su tematske i autorske tribine u kojima su učestvovali : Božo Koprivica, Pacale Delpesh, Mladen Lompar,Božena Jelušić, Marko Vešović, Teofil Pančić, Saša Ilić, Borka Pavićević, Dragan Radulović, Vladimir Vojinović, Balša Brković, Ognjen Spahić, Saša Ilić, i mnogi drugi.

U programu učestvuju , Božo Koprivica,Varja Đukić, Zlatko Paković i Marinko Vorgić.

O Kišu, Božo Koprivica:

Jedan pisac jugoslovenski (posljednji jugoslenski pisac) u drugoj polovini dvadesetog vijeka svojim književnim djelom i svojim poetičkim dejstvom (prevodi, eseji, razgovori) pokazao je Evropi da se i na Balkanu (bila jednom jedna zemlja...) pisala, da je nastajala, da se piše književnost koja doseže najveće domete u evropskoj literaturi.

Danilo Kiš. On je to učinio sa (književnim) dostojanstvom. Gospodstveno. Viteški.

Kiš je govorio da on dolazi iz sredine, iz jezika, iz tradicije trojice pisaca, jugoslovenskih pisaca, čijim bi se djelom podičila svaka od velikih evropskih književnosti: Crnjanski, Andrić, Krleža. Pa još iz tradicije, iz blaga (od zlata jabuka) narodne poezije, Vuka i Njegoša, Laze Kostića i Ujevića, Kamova i Disa, Marinkovića i Desnice, S. Novaka i Zupana, Ivana V., Lalića i Hristića, Bulatovića, Pekića, Kovača...

 

Dobrodošli! www.karver.org

DaniloKIS


 

Projekcija filma 3-Iron u petak u 19h

logo

U okviru programa Moj život sa/u filmu, u petak  - 9. decembra 2016. godine u knjižari Karver biće prikazan film “3 IRON” Kim Ki Duka.

Južnokorejski reditelj Kim Ki Duk napravio je neke od najzanimljivijih i najkontroverznijih filmova korejske kinematografije. Od prekomjerno nasilnih početaka u vidu „Obalske straže” i „Ostrva” do niza nevjerovatno poetskih i skoro nijemih filmova poput „Luka” i „3 Iron”, Ki Duk je pokazao da veliki autori ne mogu biti svrstani u jedan žanrovski kalup. Film “3 Iron” je osvojio 12 priznanja na raznim festivalima od kojih su 4 na festivalu u Veneciji.

Radnja filma: Tae-suk je lutalica koji upada u tuđe domove u odsustvu njihovih vlasnika, upadajući tako i u njihove živote. Provodi noć ili dan u svakoj kući, odužujući se vlasniku za "gostoprimstvo" tako što opere veš ili obavi sitne popravke. Njegov život se mijenja nakon ulaska u vilu bogatog biznismena. U njoj, on otkriva da nije sam - Sun-hva, bivši model, krije se u svojoj sobi, sa modricama po licu i tijelu. Kada se njen nasilni muž vrati, Tae-suk je odvodi sa sobom i njih dvoje počinju da žive svoj sablasni život u tuđim, praznim kućama.

Programom Moj život sa/na filmu, knjižara Karver otvara niz tema koje okupiraju različite generacije, grupe, svakoga ponaosob. Namjera nam je da nakon projekcije filmova pokrenemo razgovore na teme koje nisu dovoljno otvorene u gradu I društvu. Nadamo se interesu promovisanja razvoja filmske kulture I kritičkog razmišljanja, takođe, nadamo se da ćemo akcenat staviti i na značaj razvoja kreativnosti I individualnih kvaliteta. 

Dobrodošli! www.karver.org

 

Decembarski popusti u knjižari Karver i do -70

Poštovani naši,

knjižara Karver je za Vas pripremila obimnu ponuda naslova, koji su na popustima: zbirke poezije su na -40%, starija izdanja izdavača iz Hrvatske na -50% itd.

Bilo koji naslov iz naše knjižare jeste idealan poklon za praznike koji slijede.

Ukoliko Vaša kupovina pređe 10 eura, dobićete knjigu poezije na poklon.

Samo u decembru i samo u knjižari Karver!

Pogledajte fotografije naslova, koji su na sniženju:

 

knjige na popustu 2knjige na popustu 3knjige na popustu 4knjige na popustu

 

Dobrodošli!

 

Potrebna radnica za rad u kafeu Karver

logo    

Potrebna konobarica-šankerica, pouzdana osoba za rad u kafeu Karver. Iskustvo u ugostiteljstvu, radna  I sanitarna knjižica.

Javite se na telefon: +38267601718

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

Novosti (News)

Knjižara Karver traži radnike

Knjizara kafe Karver traži odgovornu osobu za rad...

Popusti u Karveru

Da ovaj decembar lijepo počne, dajemo popust od 20...

Filozofija u budoaru, noć šesta

Nakon intervjua sa jednim od najeminentnijih američkih...

Filozofija u budoaru, noć peta

U srijedu od 19h ćete imati priliku da na terasi knjižare...

Filozofija u budoaru, noć četvrta

I u novembru nastavljamo sa video projekcijama u okviru...

Knjiga dana: Strategija plavog okeana

Knjiga dana! Danas preporučujemo: „Strategija...

Sjutra treća noć programa „Filozofija u budoaru“

Knjižara Karver nastavlja sa video projekcijama u...

Varja Đukić na Edinburškom festivalu

Varja Đukić, glumica, osnivač i direktorica knjižare...

Dan knjižare Karver, 12.4.2017. u 21h

U srijedu 12. aprila od 21:00h, knjižara Karver...

Srijeda 22.02. 2017. U 19 h 22.02 Danilo Kiš

  U srijedu 22.februara 2017. godine u 19h Knjižara...

module by Inspiration
prostory