You are here:

Knjižara Karver

JA slide show
 

Welcome to the Frontpage

okt02

Cvjetanje mase

El. pošta Štampa PDF

cvjetanje_mase_300dpi
Cvjetanje mase - Mirko Kovač

Izdavač: Fraktura

Cijena: 24,00 EUR

Godina izdanja: 2010.


Cvjetanje mase, nova knjiga političkih eseja Mirka Kovača, i danas, dvadeset godina nakon što su prvi tekstovi objavljeni, jednako bolno i jasno pokazuje kako je opasno bilo i ostalo balkansko političko ludilo. U svojim itekako aktualnim tekstovima Kovač razotkriva i bez milosti analizira političare, njihove poteze te, naravno, kulturnu bratiju koja se priklanja vlastodršcima. Sva razvratnost, moralna izopačenost i svakovrsna besprizornost političara i njihovih trabanata u Cvjetanju mase prikazane su toliko jasno i precizno da ne čudi što novine Feral tribune, u kojima je većina tekstova iz ove knjige objavljena, više ne izlaze. U Cvjetanju mase Kovač još jednom pokazuje koliko je nevjerojatno dubok bunar društvenih opačina. Veliko je pitanje možemo li se iz njega izvući.

 
okt02

Sentimentalno vaspitanje

El. pošta Štampa PDF

sentimentalno_vaspitanje

Sentimentalno vaspitanje - Gistav Flober

izdavač: LOM, Beograd, 2013.
cijena: 9,00 EUR
obim: 469 str.

Kritika je tek nedavno proglasila ovaj roman za najveći francuski roman XIX veka, mada su veliki pisci (Kafka, Prust, Džojs i Hamsun) još ranije ukazivali na neizmernu vrednost ove "povesti jednog mladog čoveka". Tačniji prevod naslova bio bi "emotivno vaspitanje", jer je, po rečima Flobera, on hteo da u romanu opište "moralnu, odnosno emotivnu povest svoje generacije, koja će se razvijat od vere u idela do pesimizma i nihilizma. Frederik Moro živi u začaranom krugu svoje ljubavi prema Mari Arnu, tako da je ovo i "roman lutanja u fatamorgani stvarnosti koja liči na san, a Frederikovi postupci kao da imaju nešto mesečarsko u sebi". Ta fatalna ljubav obeležava ceo njegov život...

 
okt02

I tajno i javno

El. pošta Štampa PDF
i_tajno_i_javno_vv
I tajno i javno - Claudio Magris
Izdavač: Fraktura
Cijena: 4,00 EUR
Godina izdanja: 2014.

 

Claudio Magris, jedan od najboljih svjetskih književnika i esejista, u svom najnovijem eseju I tajno i javno bavi se pitanjima čuvanja tajne i odnosa tajne i čovjeka. Ovaj, kao, uostalom, i mnogi drugi Magrisovi eseji, na nevjerojatan način čitatelja uvodi u pitanja tajne i tajnovitosti i tumači mu ih, od svakodnevnih tajni do velikih tajni religija. Claudio Magris uspijeva i u ovom eseju pokazati da posjeduje tajnu pisanja, koju ne posjeduje svatko, tjera nas da zastanemo nad svakom rečenicom i promislimo o izrečenome i govori nam o tajnama, ali i javnim stvarima promišljeno, s puno takta, no ujedno i razotkrivajuće precizno.

 
okt02

Ubojica s kamerom

El. pošta Štampa PDF

ubojica_s_kamerom
Ubojica s kamerom - Thomas Glavinic

Izdavač: Edicije Božičević

Cijena: 18,50 EUR

Godina izdanja: 2010.

 

 

Glavinicev roman napet je psihološki triler, mračna priča o ubojici koji prisiljava dvoje djece da se ubiju, pritom ih snimajući kamerom. Dva para napeto sjede pred televizorom i čekaju vijesti o ubojici s kamerom. Napetost raste jer je ubojica primjećen u blizini kuće... 

Roman je nagrađen nagradom Friedrich-Glauser-Krimipreis 2002.

 
Još članaka...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory