You are here:

Knjižara Karver

JA slide show
 

Welcome to the Frontpage

okt01

Dora i Minotaur: Moj život s Picassom

El. pošta Štampa PDF
doraDora i Minotaur: Moj život s Picassom - Slavenka Drakulić
Izdavač:Fraktura, Zagreb, 2015
Cijena: 9,00 EUR
Obim: 211 str.

Pablo Picasso, najveći slikar dvadesetog vijeka, i Dora Maar, njegova muza, fotograf, umjetnica, žena na plaži i žena koja plače – kakav je bio njihov ljubavni odnos u burnim godinama od predvečerja Drugog svjetskog rata do njegovog kraja, u najvažnijem slikarskom razdoblju slavnog umjetnika?

U romanu  Slavenka Drakulić na osnovu Dorine pronađene bilježnice rekonstruiše njen život, njenu patnju i radosti, život u kojem je ona bila važan dio pariškog nadreali­stičkog umjet­ničkog kruga. Paul Éluard, Jacques Lacan, Georges Bataille i mnogi drugi slikari, pjesnici i filozofi kojima je Dora Maar bila prijateljica dio su ovog fascinantnog zapisa koji razotkriva njenu intimu i zavisnost od Pabla Picassa, čovjeka koji je u svemu, od odbačene žice do svojih žena i ljubavnica, vidio samo materijal za svoje stvaralaštvo.

 
okt01

Amajlija

El. pošta Štampa PDF
amajlija_vv
Amajlija - Roberto Bolanjo
Izdavač: LOM
Broj strana: 160
Cijena: 5,50 EUR
Godina izdanja: 2015.

 

"Amajlija" je najpoetičniji Bolanjov roman, omaž poraženoj generaciji mladih pjesnika, ali i uvjerljiv, neoboriv dokaz da književnost nije pobijeđena. Roberto Bolanjo (Santjago de Čile 1953 - Barselona2003), za kratko vrijeme se pokazao jednim od najznačajnijih savremenih latinoameričkih autora. Njegove knjige prevođene su na više od deset jezika, a dobitnik je mnogih književnih nagrada: „Romulo Galjegos", „Eralde", Gradska nagrada Santjaga de Čile, Nagrada kruga kritičara umjetnosti... Iako dugo godina pjesnik, status povlašćenogautora je stekao isključivo prozom: romanima „Naći literatura u Amerikama" (1996), „Udaljena zvezda" (1996), „Divlji detektivi" (1997), „Amajlija" (1999), „Čileanski nokturno" (2001)... i zbirkama priča „Telefonski pozivi" (1997) i„Kurve ubice" (2001) koje su na srpskom jeziku objavljene u izboru pod naslovom „Isprave za ples" (2002).

 

Posljednje ažurirano ( četvrtak, 01 oktobar 2015 )
 
okt01

Autobiografski spisi

El. pošta Štampa PDF

tomas

 

Tomas Bernhard – Autobiografski spisi
Izdavač: Futura publikacije
Broj strana: 402
Cijena: 17,00 EUR
Godina izdanja: 2010.
Autobiografski spisi Tomasa Bernharda predstavlja pet utobiografskih romana predstavljenih u jednom tomu. U svoje vrijeme ova autobiografija bila je ocijenjena kao autobiografija vijeka. Ona zahvata kritični (razvojni) period autorovog života. Djelo koje ipak ‘sa zrnom soli’ treba čitati kao vjerodostojnu autobiografiju. Sastoji se od romana Uzrok, Podrum, Dah, Hladnoća i Dete.
Posljednje ažurirano ( četvrtak, 01 oktobar 2015 )
 
okt01

Poza

El. pošta Štampa PDF

meg
Poza - Meg Vulicer

izdavač: Portalibris, Beograd, 2006
cijena: 4,00 EUR
obim: 365 str.

 Pol i Roz Melou napisali su seksualni priručnik koji je postigao ogroman uspeh. Njihovo četvoro dece, između 6 i 15 godina starosti, zbog toga oseća stid, često želeći da promene imena ili roditelje. Taj priručnik je porodicu zauvek promenio, a deca su odrasla, svako sa svojim problemima.

 
Još članaka...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory